Stress- och traumalösande session

Under en stress- och traumalösande session får du lära dej att lugna ditt nervsystem och att lösa det som har fastnat och hakat upp sig. När vi stödjer nervsystemet in i det parasympatiska nervsystemet startar kroppens egna självreglerande förmåga och bit för bit kan vi fungera mer balanserat och medvetet.

Vi arbetar med varsamma, inkännande, empatiska metoder från Somatic Experiencing. Vi löser stress och upplevelser som fastnat i vårt nervsystem och våra kroppar på ett både fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt sätt.

 

Somatic Experiencing (SE) är en kroppsorienterad holistisk terapeutisk metod som används för att djupt läka och balansera ett nervsystem som varit under stor belastning under lång tid. Det kan handla både om långvarig stressproblematik och djupt obearbetade trauman. 

Du får lära dej att själv reglera ditt nervsystem så att kroppens egen självläkningsförmåga kommer till stånd. På ett ytterst varsamt sätt möjliggör SE att du åter får tillgång till hela dej, och kan leva ett liv med en större inre trygghet, en ökad balans i ditt känsloliv, och en förbättrad livskvalitet och hälsa. 

Vad andra sagt om sessioner hos mej:

”Sessionerna har gett mig många aha-upplevelser om tidiga trauman, mitt nervsystem, ångest-reaktionerna i min kropp och förståelse både kring mig själv och min omvärld. Det har känts fint att guidas av Inas trygga varsamma stämma. Har landat i ett lugn och en trygghet i mig själv och känt mig mer hel efteråt. Att låta alla delar av mig själv få ta plats samtidigt och varsamt möta mina sår känns vackert och jag tror på att det går att läka och lära om systemet. Är så tacksam över att Ina delar med sig av sin kunskap, visdom och det hon själv utforskat i ett tryggt och heligt forum tillsammans med andra kvinnor, som är på en liknande resa! ❤ ” /Elina

”Ina har lärt mig så många saker så jag vet knappt vart jag skall börja. När jag kom till Ina för att få hjälp så såg jag mig själv som ett offer, jag ville ha medlidande. Med kärlek så lärde hon mig istället att sätta gränser, att lyssna på min kropp och mina känslor, att kommunicera mina behov och att göra vissa saker trots att de är obehagliga. Jag lärde mig att ta ansvar och att stå upp för mig själv. Det stärkte min självkänsla när jag också fick vara viktig! Ina gav mig verktyg till att leva ett bättre liv, att hantera motgångar och svårigheter i livet på ett konstruktivt sätt. Jag känner ett stort förtroende för Ina. Hon är omtänksam, har kunskapen och en genuin vilja till att hjälpa sina medmänniskor.” /Peter
 

”Du var min vägvisare när jag inte längre visste hur jag skulle hjälpa mig själv. Med din obegränsade förståelse och värme stöttade du mig och visade mig olika sätt att få min självkärlek tillbaka. Varje möte var en utmaning och ibland gjorde det ont, men om något ska göra ont, då helst nära dig, din kärlek och närvaro. Jag kände mig alldeles säker med dig och du hjälpte mig att läka gamla och nyare sår. Dessutom gav du mig de rätta verktygen för att säkerställa att jag fortsätter må bra och trots att det finns mörka stunder vet jag nu hur jag kan hjälpa mig själv. Tack vare ditt stöd är jag lyckligare än på länge. ❤” /Denice