LÄKNING OCH NJUTNING

Varsam kvinnoretreat på spa i Tjeckien

 

Under 2017 inleder jag ett samarbete med Gabriella Valis som sedan 10 år driver Czech Spa Tours. Hon anordnar hälsofrämjande sparesor till olika kurorter i Tjeckien. I natursköna helande omgivningar erbjuds du välgörande behandlingar till mycket förmånliga priser.

Vi kommer under året tillsammans anordna tre resor på temat Läkning och Njutning till Priessnitz Spa i Jeseník. Gabriella delar med sej av sin gedigna kunskap om orten och kulturen, jag delar med mej av allt jag kan om hur vi kan stödja nervsystemet till djup läkning och balans.

”Jag behöver inte behandla människor. Den här regionen och dess element gör att det bara räcker att vara här, arbeta, nyttja det friska vattnet och andas den friska luften. Man behöver inte kunna fåglarnas språk, förstå vattnets hemligheter, eller ens vara läkare för att se hur exceptionell den här regionen är.”  /Vincenz Priessnitz(1799-1851)

I denna läkande miljö, kommer jag att erbjuda både teori och praktiska redskap i konsten att läka ditt nervsystem. På ett lugnt och mjukt, följsamt och varsamt sätt kommer du att få lära dej strategier för en ökad balans i både känsloliv, kropp, nervsystem och vardag. Du lär dej strategier för att kunna hantera när livet blir överväldigande, och hur du kan hejda och börja vända den spiral som ökar din smärta. 

 Grunden för detta arbete är Somatic Experiencing (SE). SE är en kroppsorienterad holistisk terapeutisk metod som används för att djupt läka och balansera ett nervsystem som varit under stor belastning under lång tid. Vi löser stress och upplevelser som fastnat i vårt nervsystem och våra kroppar på ett både fysiskt, känslomässigt, mentalt och andligt sätt. Varsamt, inkännande och empatiskt lär vi oss göra de små små justeringar som nervsystemet behöver för att börja läka.