Jag är en ganska skeptisk kille, framförallt när det gäller såna här ”NewAge”-grejer. Men när jag fick syn på den här cirkeln på FB så blev jag nyfiken. Jag var nyseparerad och lite vilse i tillvaron så jag tänkte vad f_n, jag provar och försökte gå in i det med öppet sinne.

Jag mötte upp Ina, och de två andra killarna som skulle vara med. De verkar trevliga tänkte jag. Väl inne i Inas stuga möttes jag av en varm, tillmötesgående känsla jag aldrig känt i ett främmande hus förut. Jag kände mig välkommen. Det hjälpte såklart till att möta detta med öppet sinne.

När Ina introducerat oss och vi började prata kände jag mig märkligt avslappad och jag delade med mig av saker jag annars aldrig skulle prata om med främmande människor. Det kändes bara så naturligt.  Hela kvällen genomsyrades av acceptans, värme, förståelse och kärlek.

Jag provade även att meditera för första gången i mitt liv. I mitt vilsna, nyseparerade tillstånd kände jag att det kanske kunde vara ett sätt att stilla tankarna. Så jag gav mig hän och lyssnade på Inas instruktioner. Och till en början kändes det fånigt, riktigt fånigt faktiskt, men efter en stund kände jag hur tankarna började lugna ner sig, jag slappnade av, jag menar verkligen slappnade av. Det var första gången på länge jag kände mig så avslappnad. Det var en enormt skön känsla.

Om jag kunde känna så här efter första gången jag mediterade så blev det lättare att ha ett öppet sinne för de andra övningarna vi gjorde. De kändes iofs också fåniga till att börja med, men om man bara slappnar av och följer med så händer det saker i kroppen och hjärnan. Och som sagt, jag är skeptisk till sånt här egentligen, men jag upptäckte att det finns nåt där att utforska och utveckla.

När kvällen var slut kände jag mig avslappnad och samtidigt stark. Många tankar snurrade i skallen. Men jag kände att detta vill jag definitivt fortsätta med.
Det har hjälpt mig mycket under den här turbulenta våren, att kunna hämta kraft inifrån mig själv på ett sätt jag inte trodde var möjligt.

Vill även berätta lite om det brödraskap som utvecklades under cirkelns gång. Att kunna öppna sig och dela saker med helt främmande människor visade sig vara väldigt nyttigt och utvecklande. Inte bara för att få ur sig allt man vill ha sagt i en neutral miljö, utan även att lyssna på andras delningar och ta till sig av deras sätt att hantera olika saker. Vi hade faktiskt även en session utan Ina, där vi först mediterade till Inas instruktioner och sen pratade och delade våra olika saker vi ville prata om. Vi blev sittande i tre timmar i en härlig gemenskap fylld av värme, acceptans och förståelse.

Så jag kan starkt rekommendera denna kurs till alla män där ute, det är verkligen värt det!

// Jonas

PS Om du undrar över något så hör gärna av dej till: jonaskarlsson72@hotmail.com DS